СПИТС НА 16. САЈМУ ЕТНО ХРАНЕ И ПИЋА

Хала 3, Београдски сајам, 24 – 27. новембар 2022.

У сарадњи са БГ сајмом, Друштвом српских домаћина (ДСД), удружењима и организацијама, СПИТС је организовао четири тематска предавања за учеснике и посетиоце 16. Сајма ЕТНО ХРАНЕ И ПИЋА:

24. новембар 2022. од 13 до 15 ч.: Изложба и презентација – ЗНАЧАЈ И ПРЕДНОСТИ СТАРИХ СОРТИ ЗА ПРОИЗВОДЊУ ЕТНО ХРАНЕ И ПИЋА – у сарадњи са Еколошким удружењем ОКВИР ЖИВОТА (предавач Др Ивана Петровић Радовић) из Мионице, ТОПЛИЧКОМ АКАДЕМИЈОМ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА из Прокупља (Проф. др Слађана Голубовић) и Органском фармом ДОЛОВАЦ ОРГАНИК И ТРАДИЦИЈА из Футога (предавач Ана Доловац).

25. новембар 2022. од 13 до 15 ч.: Предавање – КАКО ДА ПОЉОПРИВРЕДА ОСТВАРИ 60 МИЛИЈАРДИ ЕВРА – проф. др Витомир Видовић и проф. др Миладин М. Шеварлић, СПИТС – Савез пољопривредних инжењера и техничара Србије.

26. новембар 2022. од 13 до 15 ч.:  Предавање – ЗНАЧАЈ КОНТРОЛЕ БЕЗБЕДНОСТИ ХРАНЕ – Лабораторија REAL LAB из Београда – предавач Спец. хем. наука Снежана Миковић.

27. новембар 2022. од 12 до 13 ч.: Предавање – ЋИРИЛИЧКО ПИСМО У ПРОМОЦИЈИ ЕТНО ХРАНЕ И ПИЋА – Предавачи Проф. др Миладин М. Шеварлић – Друштво српских домаћина, Хаџи Ненад Јовановић – ђакон СПЦ, Миодраг Којић – Удружење за одбрану ћирилице ДОБРИЦА ЕРИЋ – Београд и Иван Стратимировић – Удружење КУЛТУРА ЋИРИЛИЦЕ – Београд.

Leave a Comment