СПИТС на 18. сајму “Етно хране и пића”
У организацији СПИТС-а у пратећем програму сајма, предавања је одржала проф. др Татјана Бранков на тему „Суверенитет хране – у сусрет стратегији развоја пољопривреде Србије 2025-2034.“


Дипл.инж. Живорад Цветковић одржао је предавање на тему “Еколошке и економске предности лиофилизација прехранбених производа“


Дејан Чорогар на тему „Производња прехранбених производа на пољопривредним газдинствима – од одабира робних група до промоције на тржишту“.


Проф.др Миладин Шеварлић на тему “Примена закона о ГМО у функцији смањења увоза пољопривредно-прехранбених производа у Србији и чување генетичких ресурса и аутохтоних сората биљака и стоке“.


Због обележавања 155.година СПИТС-а председник Савеза проф.др Миладин Шеварлић је одржао још једно предавање на којем је представио историјат ове најстарије пољопривредне организације у Србији, као и међународне пројекте које је Савез у овој години јубилеја добио.
Доделио је признања учесницима завршеног Пројекта који је реализован са ФАО на тему „Ефикасна и еколошки савесна примена пестицида у контексту одрживе пољопривреде“ и предавачима који су учествовали на сајму. Представљен је пројекат који се реализује у сарадњи са Централним савезом Срба у Немачкој, који финасира –Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ).


Председник СПИТС-а проф.др Миладин Шеварлић, у години јубилеја СПИТС-а уручује Захвалницу екипи емисије Знање Имање за дугогодишњу медијску подршку уредници Љиљани Петровић.